Zittend ziekenvervoer

Heeft u een taxi nodig om naar het ziekenhuis of een andere zorginstelling vervoerd te worden, dan kunt u bij ons terecht. Als TX-keur gecertificeerd taxibedrijf verzorgen wij zittend ziekenvervoer voor alle zorgverzekeraars en zorginstellingen. Wij hebben jarenlange ervaring met zittend ziekenvervoer, waardoor u van gespecialiseerde chauffeurs een betrouwbare rit kunt verwachten. Zit u in een rolstoel dan kunt u gebruik maken van ons rolstoelvervoer. Deze voldoen aan alle gestelde eisen.

Vraag bij uw zorgverzekeraar om een machtiging. Zo zijn zij op de hoogte dat u gebruik maakt van het zittend ziekenvervoer. Hierdoor weet u vooraf of de kosten achteraf gedeclareerd kunnen worden.

Wat kost ziekenvervoer?

Wij declareren uw gemaakte taxikosten voor ziekenvervoer rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar. Daarbij is een wettelijk vastgestelde eigen bijdrage bepaald. Dit bedrag wordt door uw zorgverzekeraar bij u in rekening gebracht onder uw eigen bijdrage. U kunt voor dit bedrag zorgeloos gebruik maken van onze taxi’s.

U komt in aanmerking voor een vergoeding vanuit uw verzekeraar als u:

Uw ziekenvervoer is geregeld

De aanvraag voor taxivervoer ontvangt u van uw arts; uw zorgverzekeraar moet het vervolgens goedkeuren. De zorgverzekeraar bepaalt aan de hand van de gegevens van de arts voor wie, hoe lang en in welke vorm u recht heeft op de vergoeding van de kosten voor ziekenvervoer.

Ritten reserveren

Als u gebruik maakt van het zittend ziekenvervoer van Van der Zanden Taxi & Tours vragen wij u minimaal één dag voor de gewenste vervoersdatum uw rit (of ritten) te reserveren. Bel (0492) 511 517. Wij zorgen dat uw bestelde rit wordt gereserveerd zodat u veilig en comfortabel op tijd op uw afspraak arriveert.

Uw ziekenvervoer aanvragen

Heeft u ziekenvervoer nodig neem dan contact op met uw eigen zorgverzekeraar. Voor meer informatie over en hulp bij de uitgebreide mogelijkheden kunt u contact op nemen via het contactformulier of per telefoon.